Mindfulness lapsille

Harjoitteita ja opas lasten rauhoittumiseen ja keskittymiskyvyn vahvistamiseen

Tervetuloa oppimaan kuinka auttaa lasta rauhoittumaan, keskittymään ja voimaan paremmin

Mindfulness, tietoisen läsnäolon harjoituksista on hyötyä kaikille iästä riippumatta.

Ympärillämme on paljon tekijöitä ja olosuhteita, jotka haastavat meitä. Elämä on monissa perheissä hektistä ja kiire ja suorittaminen voi aiheuttaa stressiä myös lapsille.

Jatkuva virikekylläisyys, televisio ja erilaiset älylaitteet haastavat lasten keskittymiskykyä ja rauhoittumista. Nykyajan informaatiotulvassa on entistä tärkeämpää etsiä erilaisia rauhoittumisen taitoja.

Lapsi ei välttämättä itse löydä tietä rauhoittumiseen, aikuisen tehtävä on ohjata lasta tälle polulle. Rauhoittuminen on opittavissa oleva taito. Kaikki lapset hyötyvät siitä, että heille opetetaan rentoutumisen ja rauhoittumisen taitoja.

Sadoissa tutkimuksissa on todettu lasten hyötyvän mindfulness-taidoista, sekä niiden vaikuttavan myönteisesti lasten psyykkiseen ja fyysiseen terveyteen.

Tämä opas ja harjoitteet sopivat sinulle jos haluat:

 • opettaa lasta rentoutumaan ja rauhoittumaan
 • vahvistaa lapsen huomiointi- ja keskittymiskykyä
 • saada lapsen nukahtamaan ja nukkumaan levollisemmin
 • opettaa lapsen hallitsemaan paremmin tunteitaan kuten kiukkua tai ahdistusta
 • auttaa lasta olemaan ystävällisempi ja myötätuntoisempi itseä ja toisia kohtaan
 • tukea lapsen myönteistä minäkuvaa
 • oppia kuinka Mindfulness menetelmää voi soveltaa lasten parissa
 • auttaa lasta voimaan paremmin

”Työskentelen lastentarhanopettajana ja olen käyttänyt mindfulness lapsille harjoituksia työssäni lasten kanssa. Lapset pitävät harjoituksista ja pyytävät niitä! Kaikkein vilkkaimmatkin rauhoittuvat kuuntelemaan hengitystä.”

”Tilasin tuon Mindfulness lapsille oppaan ja harjoitteet ja totesin sen todella hyväksi ja selkeäksi. Kiitos! Pidän itse mindfulness ryhmiä erityislasten vanhemmille ja he kaipaavat kovasti myös lastensa ohjaamiseen apua.”

””Meidän touhukkaille lapsille (8v.ja 3.5v) harjoitukset ovat antaneet hyvän tavan pysähtyä ja rauhoittua ennen iltatoimia. Lapset tykkäsivät harjoituksista heti, ja pyytävät niitä itsekin. Ero niihin iltoihin kun emme näitä harjoitteita ole tehneet on selvä. Harjoitteista on ollut ehdottomasti hyötyä.””

Opas ja harjoitteet

Tämä opas ja harjoitteet soveltuvat perheiden käyttöön ja myös lasten parissa työskenteleville ammattilaisille, kouluihin ja päiväkoteihin. Kaikille jotka ovat kiinnostuneita lasten hyvinvoinnista.

Harjoitteet ovat suunniteltu 4-12 vuotiaille, mutta ne soveltuvat myös nuorille ja aikuisille.

Opas ja harjoitteet sisältää:

14 ääniteharjoitetta (Mindfulness lapsille Cd:n ja Rentoutusharjoituksia lapsille Cd:n kaikki harjoitteet)

20 sivuisen oppaan joka sisältää ohjeet miten tukea lapsen rauhoittumisen taitoa, keskittymiskykyä ja itsesäätelyä

tietoa kuinka opettaa mindfulnessia lapsille ja hyödyntää harjoitteita eri ikäisten lasten kanssa

kymmeniä muita harjoitteita lapsille (havainnointi-, hengitys- ja aistimisharjoituksia)

Lisäksi kun tilaat oppaan ja harjoitteet niin saat ILMAISEKSI...

 • kolme bonusharjoitetta joiden avulla voit tutustua Mindfulness menetelmään ja vahvistaa omaa hyvinvointiasi.
 • henkilökohtaisen tuen, voit olla aina meihin ohjaajiin yhteydessä jos sinulle tulee mitä vaan kysyttävää.
 • 10 euron alennuslipun Ceeston järjestämille kursseille ja koulutuksiin. Voit halutessasi tulla kursseille oppimaan lisää siitä miten voit auttaa lapsia rauhoittumaan ja voimaan paremmin.
 • lisäksi oppaalla ja harjoitteilla on täysi 100% rahat takaisin tyytyväisyystakuu. Emme vaadi erikseen syytä palautukseen. Näin voit täysin huoletta ja riskittömästi kokeilla niitä.

Harjoitusten ja oppaan tekijät

Hei, olen Heli Mäkelä, kahden kouluikäisen lapsen äiti. Koulutukseltani olen sosionomi, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja, mindfulness-ohjaaja ja Lasten Tunnetaito-ohjaaja.

Olen työskennellyt lapsiperheiden parissa vuodesta 1993 alkaen. Tavoitteenani on tuottaa hyvinvointia vanhemmuuteen ja iloa ja läsnäoloa lapsen ja aikuisen väliseen suhteeseen.

Veli-Pekka Mälkiäinen Mindfulness MBSR ohjaaja CFM®

Hei, olen Veli-Pekka Mälkiäinen, Mindfulness MBSR ohjaaja (CFM®). Olen kahden tyttären isä.

Olen ohjannut satoja mindfulness-luentoja, -kursseja ja -koulutuksia yksityisille ihmisille ja yrityksille. Käyn myös kouluttamassa kouluissa ja päiväkodeissa.

 

 

Alla lisää kommentteja:

”Työskentelen alakoulussa ja harjoitukset ovat toimineet erittäin hyvin. Ohjattujen harjoitteiden kanssa on helpompi seurata lasten olotilaa. Tämä on sekä oppilaille että opettajalle rauhoittava kokemus.”

Kuuntelin harjoitteet ensin itse läpi ja harjoitukset kuulostivat selkeiltä ja sanavalinnat lapsille sopivilta. Ohjauksen rytmi tuntuu sopivan rauhalliselta. Totesin myös, että harjoitukset sopivat aivan hyvin myös itselleni eli aikuiselle tuoden keveyttä ja leikkisyyttä myös aikuisen mindfulness-harjoitukseen. Kuuntelimme harjoitukset läpi 8-vuotiaan tyttäreni kanssa ja ensimmäisen kerran ikinä hän jaksoi tehdä yhdessä minun kanssani tämänkaltaista juttua. Työskentelen psykologina ja tietoisuustaitoja käytän paljon työssäni.”

Pidimme niin aikuiset kuin lapset harjoituksista! Hauskoja aiheita ja mukavasti rauhallisella äänellä kerrottuja! Lasten oli helppo lähteä mukaan ohjeisiin ja levottomuus hävisi.

Saat kaiken tämän nyt hintaan 37€

(Harjoitteiden ja oppaan hinta erikseen ostettuina 59 euroa)

Huom. tämä tarjous on voimassa vain rajoitetun ajan.

KYLLÄ HALUAN TILATA TUOTTEEN NYT

Kun tilaat saat harjoitteet ja oppaan digitaalisessa muodossa ja voit kuunnella harjoituksia tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella tai ladata ne.

Maksun jälkeen saat sähköpostilla heti tunnukset sivustolle, josta löydät kaikki harjoitteet ja oppaan.

PDF